Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Λογοτεχνική διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ακαδημίας και Γενναδίου 8, 7ος όροφος) η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων στους/στις μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για παιδιά και εφήβους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το έτος 2012.
Από το σχολείο μας βραβεύτηκαν οι μαθήτριες Ολαρίου Λαρίσα, Κολοβού Παναγιώτα και Παπατσίρου Χριστίνα στην ποίηση από μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων.
Ειδικότερα, η μαθήτρια Ολαρίου Λαρίσα, με το ποίημά της «Θάλασσα» έλαβε το 3ο βραβείο ποίησης στην κατηγορία μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου. Η μαθήτρια Παπατσίρου Χριστίνα με το ποίημά της «Το μαγικό ραβδί» έλαβε τον Β΄ έπαινο ποίησης στην κατηγορία μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου και η μαθήτρια Κολοβού Παναγιώτα, με το ποίημά της «Νύχτα» έλαβε τον Β΄ έπαινο ποίησης στην κατηγορία μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου (ισοβάθμησε με το ποίημα «Το μαγικό ραβδί»).
Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αθανάσιος Τζιαβάρας, η βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, λογοτέχνες, εκπαιδευτικοί, καθώς και οι τιμώμενοι/ες βραβευθέντες/εισες μαθητές/τριες με τους γονείς τους. Από το σχολείο μας, παρέστησαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Διευθυντής κ. Αντώνιος Κοκκονός, ο Υποδιευθυντής κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος και ο εκπαιδευτικός κ. Παππάς Δημήτριος. Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Αντώνιος Κοκκονός, παρέλαβε τιμητικό δίπλωμα για τη συμμετοχή και τη διάκριση των μαθητών/τριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και ο εκπαιδευτικός, κ. Δημήτριος Παππάς, παρέλαβε τιμητικό δίπλωμα για το συντονισμό του έργου των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.