Παρασκευή, 03 Μαίου 2024

Δήλωση Δαβάκη για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Με την ανακοίνωση του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο για την αναδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αισθάνομαι ικανοποιημένος, όπως και κάθε Λάκωνας, γιατί ο κ. Υπουργός με την ανακοίνωση του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», τήρησε την αρχική του δέσμευση ότι ο νέος σχεδιασμός από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας δεν θα οδηγούσε στο κλείσιμο ή τη μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και του ΤΕΙ της Σπάρτης, αλλά αντιθέτως θα αποτελούσε την απαρχή για την περαιτέρω εδραίωση και ανάπτυξη τους, στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Αυτό άλλωστε ανέφερε και στις απαντήσεις του στις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Λακωνικών Σχολών, όπου δήλωνε, ότι στην προσπάθεια εξορθολογισμού του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι όποιες αλλαγές γίνουν θα εδράζονται σε ακαδημαϊκά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψιν την κοινωνική και οικονομική γεωγραφία της χώρας μας.

Χαίρομαι γιατί οι προϋποθέσεις αυτές βρήκαν την πιο στέρεη βάση τους στην περίπτωση των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων μας αλλά και του ΤΕΙ της Σπάρτης, τα οποία έχουν πρωτότυπο και μοναδικό γνωστικό αντικείμενο με μεγάλη ανταπόκριση στην αγορά εργασίας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Λακωνική κοινωνία.

Αισθάνομαι όμως ικανοποιημένος και για έναν ακόμη λόγο: για το ότι ο κίνδυνος τής απώλειας των Σχολών μας, ένωσε όλους τούς θεσμικούς φορείς σε ένα κοινό αγώνα ο οποίος στέφθηκε με επιτυχία. Πρέπει αυτό το καλό προηγούμενο να συνεχιστεί και σε άλλα πεδία και σε νέες διεκδικήσεις ...