Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Γύθειο

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Θαλασσινή πόλη το Γύθειο, έδρα Λιμεναρχείου γι αυτό και σήμερα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη θάλασσα και στον εορτάζοντα Άγιο Νικόλαο.

Χθες το βράδυ, παραμονή της εορτής, εψάλλη στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου , μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκου συνεπικουρούμενου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, παρουσία των τοπικών Αρχών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, τον Διοικητή του 3ου Τάγματος Γυθείου κ. Χαράλαμπο Συνοδινό, τον Λιμενάρχη και τον Υπολιμενάρχη Γυθείου κ.κ. Χρήστο Σταμπουλή Υποπλοίαρχο Λ.Σ. & Παναγιώτη Μαρινόπουλο Ανθυπασπιστή Λ.Σ.

Παρόντες επίσης ήσαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Γεωργία Λυροφώνη & Θεόδωρος Αραπάκος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑΜ κ. Αντώνης Κουμεντάκος & Ελένη Δρακουλάκου, καθώς επίσης και πολλοί πολίτες οι οποίοι κάθε χρόνο παρακολουθούν την τελετή με θρησκευτική κατάνυξη, ζητώντας πάντοτε την προστασία του Αγίου Νικολάου για τη πόλη τους αλλά και γι΄ αυτούς που ταξιδεύουν στη θάλασσα.

Σημείο αναφοράς της τελετής είναι η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου ( από άνδρες του Λιμενικού Σώματος) από τον Ιερό Ναό στην κεντρική πλατεία. Ξεχωριστή, δε και φέτος ήταν και η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Γυθείου που συνόδευσε την πομπή.