Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Αθηνά Μπίνιου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Τετάρτη, 16 Μαίου 2012

Η Αθηνά Μπίνιου, συγγραφέας του βιβλίου για παιδιά «Νικηφόρος Βρεττάκος: Το παιδί που έγινε ποιητής» βρίσκεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης όπου καθημερινά συναντά ομάδες μικρών μαθητών.

Από τη Δευτέρα 14 Μαΐου έως και την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού γνωρίζουν τη ζωή και τα ποιήματα του ποιητή μέσα από το παραμύθι και τη μουσική.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιούνται το 2012 στο Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

Η Αθηνά Αποστολίδη-Μπίνιου σπούδασε Βιομηχανική Χημεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Σήμερα πια γράφει βιβλία για τη νέα γενιά, ενώ ασχολείται επίσης με την αφήγηση και τα θεατρικά δρώμενα σε σχολεία και βιβλιοθήκες. Το βιβλίο της αυτό είναι εμπνευσμένο από την προσωπικότητα του θείου της Νικηφόρου Βρεττάκου. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη γέννησή του, αποφάσισε να κάνει τη ζωή του παραμύθι. Ο αγαπημένος θείος Νίκης, όπως τον αποκαλούσε, διαμόρφωσε τη σκέψη της από την παιδική της ήδη ηλικία και τη συντρόφευσε με τα ποιήματα, τα πεζά και την εικόνα του μέσα στον νου και την καρδιά της.