Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τον «Κύκλο με την Κιμωλία στον Καύκασο» του Μπ. Μπρεχτ θα ανεβάσει η Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Σπάρτης

Τετάρτη, 9 Μαίου 2012

Τον «Κύκλο με την Κιμωλία στον Καύκασο» του Μπ. Μπρεχτ θα ανεβάσει η Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Σπάρτης την Παρασκευή 18 & το Σάββατο 19 Μαΐου του 2012 στις 8.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπαρτιατών (Δ. Βιβλιοθήκη)

Το έργο διηγείται την ιστορία μιας χώρας ,αυτών που τη κυβερνούν και των πολιτών της, κατά τη διάρκεια ενός πολέμου με τη Περσία που έχει κυρήξει ο Μεγάλος Δούκας της Χώρας.Η δράση του έργου όμως επικεντρώνται στο πόλεμο-επανάσταση που έχουν ξεκινήσει οι Πρίγκηπες της χώρας εναντίον του Κυβερνήτη και του Δούκα.Στο κλίμα αυτών των γεγονότων εξελίσεται η ιστορία μιας υπηρέτριας του Παλατιού , η Γρούσα η οποία παίρνει το μικρό διάδοχο του θρόνου ,το γιο του Κυβερνήτη μαζί της όταν η μητέρα του τον ξεχνάει φεύγοντας απο το παλάτι που έχει τυλιχτεί στις φλόγες, για να σωθεί.Στη διάρκεια του έργου παρακολουθούμε τις περιπέτειες της Γρούσας με το παιδί που στην αρχή της είναι βάρος αλλά μετά μαθαίνει να το αγαπάει σαν πραγματική του μητέρα. Παράλληλα ο κύκλος με τη κιμωλία είναι η ιστορία ενός φτωχού χωρικού,κλεφτοκοτά, που βρίσκεται στη θέση του δικαστή και καλείται να αποφασίσει ποια είναι η πραγματική μητέρα του παιδιού...με τη βοήθεια του Κύκλου με τη Κιμωλία.

Το έργο είναι μια τρυφερή ιστορία μητρότητας, αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία πάνω στη δικαιοσύνη και στην εξουσία. Στόχος του Μπρεχτ, είναι να αναδείξει ότι "η κοινωνία είναι ένα καλύτερο μέρος, όταν τα δικαιώματα κατακτώνται και όχι απλώς κληρονομούνται". O ``κύκλος`` είναι ένα παραμύθι ανοιχτό στα ρεύματα των εποχών και στις ερμηνείες του μέλλοντος.

Μετάφραση : Οδυσσέας Ελύτης

Σκηνοθεσία :Ιωάννα Ρούσσου

Μουσική : Νίκος Αποστολάκος

Εικαστική επιμέλεια : Καλλιρρόη Κατσαφάνα


Παίζουν ζωντανά οι μουσικοί : Νίκος Αποστολάκος, Ευγενία Βρέλλη, Ηλέκτρα Τράκα, Άλκηστις Τράκα

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Γωγώ Αργυροπούλου, Βασίλης Βασιλόπουλος, Εύα Δημάδη, Κωνσταντίνος Θρασυβούλου, Μαρία Ιωσηφίδη, Λίλα Κατσιρούμπα, Τόνια Μαστοράκη, Γιάννης Μαυρίδης, Εύη Μίγα, Σάββας Μπαλντίνης, Κατερίνα Νινίκου, Πολυξένη Ξυπόλιτου, Σπύρος Παπαγιάννης, Γιώργος Πέλλας, Σόνια Ποσναγκίδου, Γιώργος Στεργίου, Δανάη Φούσκα