Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μια ιδιαίτερη δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Κυριακή, 8 Ιανουάρίου 2012

Σε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη κίνηση προχώρησε η Ιερά Μητρόπολή μας με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Ευσταθίου.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Ιανουαρίου ο Ποιμενάρχης μας παρέστη και προέστη της νεκρώσιμου ακολουθίας της κηδείας της αείμνηστης Χριστίνας Καρκαμπάση 66 ετών στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.
Λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας λαμβάνοντας τον λόγο επιγραμματικά τόνισε  ότι η αείμνηστη υπήρξε πιστή, τίμια και ειλικρινής γυναίκα αλλά και ηρωίδα μητέρα, που με δυσκολίες ανέθρεψε με τον σύζυγό της οκτώ παιδιά σε δύσκολους καιρούς.
Η πολιτεία και η κοινωνία μας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, τιμά κατά καιρούς διάφορους ανθρώπους, που πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες με τη ζωή και τη δράση τους, αποφασίζοντας να πραγματοποιηθεί η κηδεία τους «δημοσία δαπάνη».
Απ όσο ενθυμούμαι, τόνισε, μια πολύτεκνη μητέρα ποτέ δεν κηδεύθηκε  «δημοσία δαπάνη».  Αυτήν την παράλειψη διορθώνει η Ιερά Μητρόπολή μας  αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα της κηδείας της πολύτεκνης αυτής μητέρας, τιμώντας στο πρόσωπό της όλους τους πολυτέκνους, οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς αποκτούν πολλά παιδιά προσφέροντάς τα στην πατρίδα και την κοινωνία μας χωρίς δυστυχώς να έχουν την συμπαράσταση που επιβάλλεται.