Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Aρχαιολογικής ζώνης στο Βαλτάκι

Παρασκευή, 14 Μαίου 2021

✅«Μετά από χρόνια αναδεικνύουμε το ζήτημα της αρχαιολογικής ζώνης στο Βαλτάκι»
🌿Είχα την ευκαιρία χθες να ακούσω ένα σημαντικό θέμα που αφορά συμπολίτες μας ιδιοκτήτες της περιοχής του Βαλτακίου.
Στη χθεσινή τηλεσυνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ευρώτα κ.Δήμος Βέρδος, εννέα συμπολίτες μας ιδιοκτήτες της περιοχής παρουσίασαν αναλυτικά το ιδιοκτησιακό πρόβλημα, το ιστορικό της απόφασης και την προσπάθεια τους να συλλέξουν στοιχεία για να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
🌿Είναι σημαντικό να πρεσβεύουμε ότι κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να αισθάνεται ότι έχει το Κράτος απέναντί του και όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν την αξιοποίηση της περιουσίας τους⚖️⚖️.
🌿Για αυτό, όπως επεσήμανα και χθες ξεκινάμε όλοι μαζί για να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία επαναχαρακτηρισμού της περιοχής και να γίνει εκ νέου αξιολόγηση βάσει περισσοτέρων στοιχείων, έχοντας ως δεδομένο το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να μπορεί να αξιοποιεί την περιουσία του. ⚖️⚖️Το δίκαιο πηγάζει από το Σύνταγμα και πρέπει να το υπηρετούμε.
🌿Τέλος υποσχέθηκα την έναρξη της διαδικασίας άμεσα, κάτι το οποίο και έγινε σήμερα με την αποστολή Αναφοράς μου 📃 στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Βουλής, ενώ προετοιμάζουμε σε συνεργασία με τους ενδιαφερομένους συμπολίτες μας εισηγητικό σημείωμα, το οποίο και θα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα.
Προχωράμε!