Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εις Πρεσβύτερον χειροτονία π. Λεοντίου στην Ι.Μ Αγίων Αναργύρων

Δευτέρα, 28 Ιανουάρίου 2019

Το πρωί του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2019, στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, τελέσθηκε Δισαρχιερατική θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου και αδελφού της Μονής πατρός Λεοντίου Βαρδάκη.

Ο διάκονος στην ομιλία του τόνισε ότι την μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος και τον διακατέχει ιερός φόβος αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του ως ιερέας του Υψίστου. Στη συνέχεια εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, στην οικογένειά του και σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν σε κάθε βήμα της μέχρι τώρα ζωής του. Ολοκληρώνοντας το λόγο του και αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την στήριξή του από την πρώτη στιγμή της πνευματικής τους σχέσης, τον παρακάλεσε να εύχεται και να προσεύχεται, ώστε ο Κύριος να τον αναδείξει δόκιμο εργάτη του αμπελώνα Του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του συμβούλευσε πατρικά τον π. Λεόντιο για τον τρόπο που θα πρέπει να επιτελεί το λειτούργημά του τονίζοντας ότι για να έχει οντότητα ένα αξίωμα θα πρέπει να συναντάται με την αξία του ανθρώπου που το φέρει. Επισήμανε ότι ο κληρικός πρέπει να διακρίνεται από βαθιά πίστη στο Θεό, ταπεινοφροσύνη και θυσιαστική αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ακολούθως επαίνεσε τους γονείς του χειροτονηθέντα για την χριστιανική ανατροφή που έδωσαν στο παιδί τους. Ολοκληρώνοντας μίλησε με θερμά λόγια για τον π. Λεόντιο υπογραμμίζοντας το ήθος και την πνευματική ζωή του, ενώ του υπενθύμισε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα του σε ό,τι του ζητήσει.