Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, τη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας και της μητρός αυτών Θεοδότης.

Το απόγευμα της παραμονής, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο όμορφο αυτό μοναστήρι του δασοσκέπαστου Πάρνωνα, για να παρακολουθήσει την ακολουθία του Αρχιερατικού εσπερινού μετΆ αρτοκλασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος εχοιροθέτησε αναγνώστην τον κ. Ανάργυρον  Βαλτογιάννην δόκιμον αδελφόν της Ιεράς Μονής, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο.

 

Ανήμερα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος μετΆ αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο ηγούμενος της Ιεράς Mονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόδρομος Κατσούλης, εκήρυξε τον θείο λόγο .  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η ευχή των Κολύβων προς τιμήν των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης, ενώ μετά το πέρας της πνευματικής τραπέζης, ακολούθησε η παράθεση γεύματος, στο οποίο παρακάθισαν ιερείς της Μητροπόλεώς μας, οι αρχές του τόπου και φίλοι προσκυνητέςτης Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων.