Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εορτή του Αγίου Πνεύματος

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε η Κοκκινόρραχη, την, στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος που χτίσθηκε σε οικόπεδο των αειμνήστων Μαρίας και Ηλία Συνοδινού, από τον αείμνηστο Ευστράτιο Πετροπαυλή.

Ο εσπερινός τελέσθηκε από τους ιερείς: Αρχιμ. π. Ευσέβιο Ρασσιά Αρχιερατικό Επίτροπο Καστορείου και εφημέριο Κοιμ. Θεοτόκου Αμυκλών ο οποίος ομίλησε και επίκαιρα, τον π. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και εφημέριο Κλαδά και από τον οικείο εφημέριο π. Συμεών Παπαγεωργίου. Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Νικόλαος Φλώρος και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιατών κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου.

Στο τέλος ο φίλος της Ενορίας  Γεώργιο Χριστάκος και οι συνεργάτες του παράθεσαν δείπνο σε όλους του εκκλησιαζομένους.

Το Πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον π. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα που ομίλησε και επίκαιρα, από τον π. Ιωάννη Προφύρη εφημέριο Αγίας Παρασκευής  Αμυκλών, από τον π. Δημήτριο Λεπελή και από τον οικείο εφημέριο π. Συμεών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι ιερείς παρέδωσαν για ευλογία την εικόνα στους ιππείς  που συμμετέχουν στους ιππικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Αθλητικός Σύλλογος Κοκκινορράχης.