Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

ΣΠΑΡΤΗ – Στο Forum για τον Τουρισμό συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Forum για τον Τουρισμό «Τουρισμός ή αλλιώς οικονομία της φιλοξενίας» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Το Forum πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη 2017»

 Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συμμετείχε το Σάββατο (16-09-2017) στο Forum για τον Τουρισμό «Τουρισμός ή αλλιώς οικονομία της φιλοξενίας», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη 2017», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη, όπου εδρεύουν τα Τμήματα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, και Νοσηλευτικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης ο «Λεωνίδας», συνδιοργανώνουν το φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη 2017» σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας και ενισχύεται από τη συνεργασία του γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν μέσα από 27 και πλέον Συλλογικούς Φορείς της Σπάρτης. Είναι μια συλλογική προσπάθεια της ιστορικής Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στον «χάρτη» της Πολιτισμικής ανέλιξης και της Τουριστικής ανάπτυξης.

Παρέστησαν επίσης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Μ. Μπελεγρή, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, Χρίστος Πλειώτας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σπάρτης, Χρήστος Αλεξάκος, ο Καθηγητής και Πρόεδρος Τ.Ο.Δ.Α. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντώνης Τραυλός, ο Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Κούτουλας, ο Αντιδήμαρχος Θήβας, ο Δήμαρχος Λαπήθου, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Β. Δερτιλή, ο Πρόεδρος Ξενοδοχείων Λακωνίας Δ. Πολλάλης, ο συγγραφέας/μεταφραστής Γ. Λαθύρης, φοιτητές και πλήθος πολιτών της Σπάρτης.

Με το πέρας του Forum προβλήθηκε το video «Μυθική Πελοπόννησος».

Ο κ. Φιλιππάκος κατά το χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στο πλαίσιο ενός Φεστιβάλ που μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει για την ξακουστή, πανέμορφη και πολυαγαπημένη μας πόλη, τη Σπάρτη!

Ειδικότερα το σημερινό φόρουμ, με θέμα «Τουρισμός ή αλλιώς οικονομία της φιλοξενίας» είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, αφού κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία της επίδρασης του τουρισμού για την ανάπτυξη όχι απλώς μιας περιοχής, αλλά για την οικονομία ολόκληρης της χώρας μας.

Η διαχείριση όλων των πόρων οφείλει συνεπώς να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας, να απολαμβάνουν ένα επαρκές κοινωνικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτιστικό «κεφάλαιο».

Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, οι όποιες αποφάσεις μας για το μέλλον του τόπου μας να είναι προς όφελος και της δικής τους ευημερίας.

Βεβαίως και οι προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα τον Τουρισμό της Πελοποννήσου και της Σπάρτης μας είναι πολλές. Αναφέρω ενδεικτικά την ανάγκη για υψηλή εξειδίκευση των τουριστικών υπηρεσιών, την επέκταση της τουριστικής περιόδου με ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, αλλά και την ανάγκη για συνέργειες μεταξύ των εμπλεκομένων τομέων υποδομών, παραγωγής, μεταποίησης κλπ. με την τουριστική δραστηριότητα.

Με αυτές τις σκέψεις, θα σας ευχαριστήσω για την τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και θα δώσω τη σκυτάλη στους επόμενους καλεσμένους ομιλητές.»