Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Συμμαχία» Γρηγοράκου-Ανδρουλάκη για την κεντροαριστερά

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξέφρασε την πολιτική συμφωνία του με τον υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς προσθέτοντας ότι τον θεωρεί έναν νέο, σύγχρονο και άφθαρτο πολιτικό, που έχει ως στόχο το καλό της χώρας.

Σε πολυπληθές ακροατήριο, άνω των εξακοσίων ατόμων, πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας σε γνωστό στέκι της Νέας Κηφισιάς, την πολιτική του ομιλία με θέμα "Ισχυρό Κέντρο-Αίτημα της Κοινωνίας", ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος.

 

Ο κ. Γρηγοράκος μοιράστηκε με τους φίλους, τους συμπατριώτες του, συναδέλφους του γιατρούς αλλά και στελέχη του χώρου της υγείας, πολιτικούς, ψηφοφόρους του και πολλούς άλλους, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για τη χώρα και την προοδευτική παράταξη.

Αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του προοδευτικού κέντρου και αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε στις κρίσιμες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου φορέα, με νέα ηγεσία, που θα εκφράζει τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και θα ανταποκρίνεται στην δεδηλωμένη κοινωνική ανάγκη για νέα πολιτική έκφραση, μακριά από διχαστικές λογικές. Ανέφερε ότι το εθνολαϊκίστικο μόρφωμα των ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ και η αγκιστρωμένη στο συντηρητισμό Νέα Δημοκρατία, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα δεινά της χώρας. Αντιθέτως, ο τόπος χρειάζεται μια πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που θα υπερβαίνει τα κομματικά «τείχη» και θα διαθέτει ανόθευτο προοδευτικό προσανατολισμό. Τέλος, απεύθυνε  έκκληση προς κάθε σκεπτόμενο πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, που αγαπά την πατρίδα του και αγωνιά για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, να αγωνιστεί και να συμβάλει στην δημιουργία ισχυρής κεντρώας δημοκρατικής παράταξης, με πρωταγωνιστές τους νέους και άφθαρτους και πρόταγμα το καλό της χώρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Γρηγοράκος κάλεσε στο βήμα τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την ηγεσία της κεντροαριστεράς Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο, όπως είπε, συμφωνούν πολιτικά προσθέτοντας ότι τον θεωρεί έναν νέο, σύγχρονο και άφθαρτο πολιτικό, που έχει ως στόχο το καλό της χώρας. Όπως είπε είναι ικανός και άξιος να ηγηθεί του ενδιάμεσου χώρου, επιδεικνύοντας σύνεση, συναινετικό χαρακτήρα και ενωτική διάθεση, ενώ διαθέτει «φρέσκια» πολιτική οπτική.