Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

VIDEO* Βράβευση κ. Φιλιππάκου για την προσφορά και την υποστήριξή του στη Λακωνία

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη 2017» παρέστη ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο κ. Φιλιππάκος βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σπάρτης, Χρήστο Αλεξάκο, για τη συνολική του προσφορά και υποστήριξη στη Λακωνία.

Ο κ. Φιλιππάκος απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Θέλω  να συγχαρώ τους συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ “Σπάρτη, Παγκόσμια Πόλη” που ξεκινά φέτος την αποστολή του, με μια συλλογική προσπάθεια, που σκοπό έχει να ανακτήσει η Σπάρτη τον ιστορικό της ρόλο.

Αυτό που αναδείκνυε την Σπάρτη έναντι των λοιπών Ελληνικών πόλεων – κρατών δεν ήταν η γλώσσα, η θρησκεία, ή ακόμα και οι νόμοι – στοιχεία τα οποία μοιράστηκαν σε γενικές γραμμές με τον υπόλοιπο αρχαίο Ελληνικό κόσμο – αλλά ένα μοναδικό ήθος, που διαπότιζε όλες τις πτυχές του Λακωνικού βίου.

Το ένδοξο παρελθόν της και η κοντινή απόσταση από άλλες ιστορικές περιοχές της Λακωνίας, τραβούν την προσοχή πολλών επισκεπτών. Αυτό που θα πρέπει να ενισχυθεί, είναι ο πολιτιστικός χαρακτήρας της πόλης, ο οποίος έρχεται από την αρχαιότητα.

Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι, ο καθένας όπως μπορεί, αυτή την προσπάθεια."