Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

BINTEO* Εγκαίνια Φεστιβάλ "Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη" 2017

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Το βράδυ του Σαββάτου έγιναν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ “Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη” 2017, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτου Φιλιππάκου.
Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης πραγματοποιήσει αγιασμό στο χώρο των Εκθέσεων στον Πολυχώρο «Νερόμυλος» στις Αμύκλες . Πολύ ενδιαφέρον σημείο της βραδιάς , το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ). Ακολούθησαν χαιρετισμοί των συνδιοργανωτών και εκπροσώπων των αρχών.
Στη συνέχεια έγινε βράβευση του ζεύγους Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή για την προσφορά τους στην τουριστική ανάπτυξη της Σπάρτης και του Μυστρά. Αμέσως μετά, χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, του Λαογραφικού Ομίλου Σπάρτης, του Συλλόγου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Η Πυρρίχη» και των Χορευτικών Τμημάτων Θεραπνών, υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας με τον Σπύρο Κουτσοβασίλη παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τη Λακωνία και το Μοριά!
Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι μουσικοί Νίκος Σταματάκος στα κρουστά, Χαράλαμπος Γούλας σε κιθάρα και λαούτο, Κατερίνα Πάτσιου στο κανονάκι, Θανάσης Μουρλάς στο βιολί και Νίκος Τσίπας στο κλαρίνο.
Από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ένα κέρασμα με γαστρονομικές Σπαρτιατικές προτάσεις από το «Νερόμυλο» και ένα γλυκό-πρόταση από τον pastry chef Σαράντο Γάββαρη.