Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Adelin Κύθηρα 107,3 fm

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Adelin Κύθηρα 107,3 fm, στο δημοσιογράφο Τάκη Πολίτη

 

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

 

Σχετικά με τις φωτιές στα Κύθηρα και την Λακωνία και την μη αποκατάσταση των πληγέντων

Είναι αλήθεια, δυστυχώς, ότι οι άνθρωποι της περιοχής τόσο καιρό μετά δεν έχουν αποκατασταθεί. Ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι των Βατίκων δεν έχουν πάρει καμία αποζημίωση. Αυτή είναι η «συνέπεια» του κράτους. Τις δύσκολες μέρες των Κυθήρων ήμουν στην Νεάπολη και είδα, ότι υπήρχε μια καθυστέρηση, ένας ερασιτεχνισμός. Έβλεπα πυροσβεστικές δυνάμεις και καναντέρ, να έρχονται και να φεύγουν αμέσως, με αποτέλεσμα να έχουμε αναζωπύρωση της φωτιάς. Η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη και κατέστρεψε πολύ μεγάλο μέρος των Κυθήρων.

 

Σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

Σε ό, τι αφορά αυτή την καταστροφή η κυβέρνηση άργησε πολλές μέρες, να «πάρει» μέτρα. Έχει καταστραφεί η θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Και πάλι υπήρξε μια ερασιτεχνική αντιμετώπιση. Αν θυμάμαι καλά το 2007 ένας Υπουργός της ΝΔ είχε μιλήσει για τον «στρατηγό άνεμο». Αυτοί τώρα μίλησαν για τους ανέμους και τα ρεύματα της θάλασσας, για τον θεό «Ποσειδώνα». Αρκετά, όμως με τα «πανηγύρια». Ούτε «στρατηγοί άνεμοι» υπάρχουν ούτε «Ποσειδώνας». Υπάρχει μια ανθρώπινη αδυναμία, μια έλλειψη στοιχειώδους αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων, που κάποιοι δεν τα γνωρίζουν και τα αφήνουν στην τύχη τους. Υπήρχε ήδη η καταστροφή, για την οποία μιλήσαμε στην Λακωνία και τώρα καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τις φωτιές και την ρύπανση και η Αττική. Και όπως βλέπετε καταστράφηκαν οι καλύτερες περιοχές της Αττικής. Η κατάσταση είναι τραγική. Αυτή η καταστροφή θα έπρεπε, να προληφθεί και φυσικά θα έπρεπε, να περιοριστεί. Τώρα, βέβαια, ότι «έγινε-έγινε», αλλά με το να λέει η κυβέρνηση, ότι έκανε καλά τη δουλειά της και ότι ήταν «παρούσα» στο πρόβλημα, δεν πείθει κανέναν. Νομίζω, όμως, ότι τελειώνει η θητεία αυτής της κυβέρνησης. Βέβαια, επειδή είναι εθισμένοι στην εξουσία δε νομίζω, ότι θα την εγκαταλείψουν εύκολα. Αλλά οι πολίτες έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους και θα τους στείλουν εκεί που τους πρέπει.

 

Σχετικά με τις εξελίξεις για την εκλογή νέας ηγεσίας στη κεντροαριστερά

Αυτή την εποχή βρισκόμαστε σε μια φάση μεγάλων εσωκομματικών ανατροπών. Πάμε για κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο, κάτι νέο. Αφήνουμε το παλιό. Με την ευκαιρία της συνομιλίας μας, να ενημερώσω όλους τους πατριώτες μας, ότι την Δευτέρα στις 20.00 το βράδυ μιλάω στη Νέα Κηφισιά. Είναι μια «ανοιχτή» ομιλία προς όλους τους Αθηναίους αλλά και τους συμπατριώτες μας, τους οποίους έχω καλέσει. Θα μιλήσω δηλαδή με θέμα: «Ισχυρό κέντρο-Αίτημα της κοινωνίας». Για το τι πρέπει, να κάνει η Ελλάδα με αυτή τη δυναμική του χώρου μας, ο οποίος θα έχει μια νέα ηγεσία, ένα νέο και διαφορετικό πρόγραμμα, που θα είναι μεταρρυθμιστικό, καινοτόμο, εκσυγχρονιστικό και θα ακουμπάει τους νέους. Πρέπει, να καλέσουμε όλους τους νέους, να έρθουν μαζί μας, να φτιάξουμε αυτό το νέο με ανάποδη φορά. Δηλαδή ενώ κάποτε πηγαίναμε από κάτω προς τα πάνω αυτή τη φορά θα εκλέξουμε πρώτα αρχηγό και μετά θα πάμε προς τα κάτω. Πιστεύω, ότι σε αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχουν οι νέοι άνθρωποι και όσοι είναι «εκτός των τειχών». Αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν έχουν εμπλοκή με τα πολιτικά. Θέλουμε τους νέους, με τις ιδέες τους, τη δύναμή τους. Κάποιοι από εμάς πρέπει, να πάμε στα πίσω θρανία, να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις, να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας, να είμαστε και εμείς συμμέτοχοι με τις ιδέες μας αλλά τον μεγάλο αγώνα πρέπει, να τον δώσει η νέα γενιά, για να δημιουργηθεί η γενιά του 2050. Αυτή γενιά πρέπει, να προγραμματίσει το μέλλον της, να αλλάξει την Ελλάδα, να βοηθήσει, να μπει η χώρα σε μια «τροχιά» ανάπτυξης. Γι αυτό πιστεύω, ότι σε αυτό το «προσκλητήριο» που γίνεται από αυτό το χώρο θα πρέπει όλοι, να είναι παρόντες και να συμμετάσχουν με τις ιδέες και τη δύναμή τους, για να φτιάξουν κάτι καινούριο. Οι νέοι έχουν ανάγκη το καινούριο αλλά και όλοι οι άλλοι έχουν ανάγκη τους νέους για να τους πάρουν μαζί τους σε αυτό το «ταξίδι» μακριά από το αφήγημα των προηγούμενων χρόνων. Όχι, ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν καλά, ο ελληνικός λαός έζησε καλά και δεν πρέπει, να ξεχνάμε την ιστορία μας. Αλλά τώρα πια δημιουργούνται νέες καταστάσεις και οι νέες συνθήκες, η νέα εποχή απαιτούν κάτι διαφορετικό. Ευτυχώς τα νέα παιδιά είναι πολύ μπροστά σε σχέση με εμάς, τα παιδιά των δεκαετιών του 60, 70, 80. Σε αυτό έχει βοηθήσει πάρα πολύ η εξέλιξη της τεχνολογίας. Τα νέα παιδιά είναι καλύτεροι λήπτες των μηνυμάτων. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, να τους βοηθήσουμε με την εμπειρία μας, να γίνουν καλύτεροι από εμάς.