Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

(ΒΙΝΤΕΟ) Παράκληση-Διαμαρτυρία για την πώληση της Ι.Μ. Παναγίας Βρεττής στο Λιμένι

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα σοβαρό θέμα που αφορά την πώληση σε ιδιώτη μοναστηριακού συγκροτήματος της Ι.Μ. Παναγίας Βρεττής που βρίσκεται στο Λιμένι, και κατ’ επέκταση πραγματοποιούνται εργασίες επί του συγκροτήματος αυτού. 

Το Μοναστήρι αυτό έχει τεθεί στην κοινή λατρεία (παρακλήσεις, τέλεση γάμων κ.ά.). 
Κατόπιν αυτών, η Ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Αρεόπολης διοργάνωσε στις 24 Αυγούστου Ιερά Παράκληση και διαμαρτυρία για το παραπάνω θέμα και κατ’ επέκταση παρευρέθηκε πλήθος πιστών για να ενημερωθούν. 

Ο Αρχιμανδρίτης της Ενορίας  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών π. Γεώργιος Λεβαντής τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: “το συμβόλαιο αγοροπωλησίας το οποίο έγινε κατ’ εμάς παρανόμως παρακάμπτοντας νόμους για να μπορέσει να στηθεί επιχείρηση εδώ… εξάλλου τα μοναστήρια δεν που πωλούνται με το νόμο του ’94 που προστατεύει όχι μόνο την εκκλησία αλλά και τα κτίσματα που υπάρχουν μέσα σ’αυτό και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Ιερές διαλυμμένες Μονές δεν πωλούνται  αλλά ανήκουν στις Μητροπόλεις…”Δείτε το σχετικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=VPlS9CE4FU0&t=25s στο οποίο αναφέρεται το ιστορικό της υπόθεσης. 

Την προηγούμενη μέρα (23 Αυγούστου) ο  π. Γεώργιος Λεβαντής είχε αναφέρει στο θείο λόγο που κήρυξε στην Θεία Λειτουργία της  Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης του Δρυάλου την υπόθεση αυτή και κάλεσε τους πιστούς να παρευρίσκονται στην παράκληση…-διαμαρτυρία για την πώληση σε ιδιώτη του μοναστηριακού συγκροτήματος της Ι.Μ. Παναγίας Βρεττής στο Λιμένι και τις εργασίες – παρεμβάσεις που γίνονται σε αυτό. Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=ks4-zgtkd6A&t=4s