Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος , θα γίνουν στη Σπάρτη την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 οι παρακάτω εκδηλώσεις.

Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων , Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 2017. Φωταγώγηση των Δημοσίων κτιρίων και του Δημοτικού Καταστήματος , κατά τις βραδινές ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου 2017.

Ώρα 9.55 Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το τέλος της

επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Δημήτριο Διαμαντάκο, Πρόεδρο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας.

Ώρα 10.40 Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Ώρα 10.45 Επιμνημόσυνη δέηση.

Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.

Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.

1)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 2)Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 3) Αντιεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας 4) Δήμαρχο Σπάρτης 5) Εκπρόσωπο της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 6) Εκπρόσωπο Λιμενικών αρχών Λακωνίας 7) Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας

8) Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των νεκρών.

Εθνικός Ύμνος.

Στις εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές Αρχές και Αστυνομικές Αρχές και όλος ο λαός της Πόλης.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: Την επιμνημόσυνη δέηση η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Την παράταξη και απόδοση τιμών το ΚΕΕΜ Σπάρτης. Την οργάνωση της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας.

Τελετάρχες ορίζονται οι: κα Αφροδίτη Γρηγοράκου υπάλληλος της ΠΕ Λακωνίας και ο κος Χρήστος Τζανετέας , υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ

Μου αρέσειΠέστο με ένα Twitt...Πέστο στη Google...