Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΒΙΝΤΕΟ* Εγκαίνια Βιολογικού Καθαρισμού Μολάων

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Την Παρασκευή 2 Ioυνίου 2017, έγιναν τα εγκαίνια του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης των Μολάων. Η τελετή των εγκαινίων έγινε από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Πετρολέκα, συμπαραστατούμενο από τους πρωτοπρεσβύτερους Στυλιανό Κότσαλη και Παναγιώτη Λεκάκη.

Ένα έργο ζωής και ανάπτυξης ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και δόθηκε σε χρήση. Ένα έργο το οποίο έρχεται με τη σειρά του να συμβάλλει στην ανάπτυξη και εξέλιξη της πόλης, δίνοντας παράλληλα υπεραξία στον τόπο.

Το έργο της αποχέτευσης των Μολάων, το οποίο αποτελείται από το δίκτυο αποχέτευσης και από το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8,3 εκατ. ευρώ,  ήταν ένα πάγιο αίτημα των  κατοίκων, αλλά και πάντα ήταν στις προθέσεις κάθε δημοτικής αρχής, η οποία είχε ξεκινήσει να το μελετά από το 2003. Η νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Ηρακλή Τριχείλη, παρέλαβε και ολοκλήρωσε αυτές τις μελέτες, βρήκε τρόπο χρηματοδότησης και δημοπράτησε το συνολικό έργο, το οποίο όπως τόνισε ο κ. Τριχείλης «ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα είναι σημαντικό να  μελετάς και ταυτόχρονα να ολοκληρώνεις έργα στη θητεία σου ως Δήμαρχος».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την ιδιαίτερη σημασία ενός τέτοιου έργου στην περαιτέρω εξέλιξη της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι καιρός που πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον τόπο. Οφείλουμε δε όλοι να συμμετέχουμε σε αυτή την κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου».
Ο κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας και πρ. Υφυπουργός, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση να παρευρίσκεται στα εγκαίνια ενός τόσο μεγάλου έργου, τόνισε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και παράλληλα, μια αισιόδοξη νότα στη δύσκολη περίοδο που βρίσκεται ο τόπος και η χώρα γενικότερα. «Είναι σημαντικό να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για το τόπο» ανέφερε ο κ. Δαβάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έργα τέτοιας μορφής συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση του επιπέδου της ζωής, της καθημερινότητας και του πολιτισμού».
«Η πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Μονεμβασίας, έχει φέρει στον τόπο πολλά και σημαντικά αποτελέσματα», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, τα οποία όπως είπε «αναβαθμίζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου». Ευχήθηκε να μπορέσουν στο μέλλον να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στον τόπο, ο οποίος όπως επισήμανε «αποτελείται από ανθρώπους εργατικούς με όραμα για την περιοχή τους».

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος για την υλοποίηση του έργου, το οποίο όπως ανέφερε «η πόλη των Μολάων το περίμενε εδώ και πολλά χρόνια».

Ο κ. Τριχείλης έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία του έργου, ευχαριστώντας όλους  όσοι ασχολήθηκαν με αυτό και ταυτόχρονα, εξήρε την άρτια και σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωση του. Αναφέρθηκε στο σύνολο των βιολογικών καθαρισμών που λειτουργούν ή ολοκληρώνονται στο Δήμο Μονεμβασίας (Μονεμβασία, Μολάοι, Πλύτρα, Νεάπολη), κάτι που όπως είπε «δείχνει την περιβαλλοντική ευαισθησία του Δήμου», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « Έχουμε μια Δημοτική Αρχή η οποία είναι ικανή και τυχερή, στο να εκτελεί ταυτόχρονα βιολογικούς καθαρισμούς σε όλη την επικράτεια του Δήμου, η ολοκλήρωση των οποίων σε συνδυασμό με τον ήδη λειτουργούντα της Μονεμβασίας, αποδεικνύει έμπρακτα την αυστηρή προσήλωση μας σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάπτυξης σημαντικών περιοχών του Δήμου».
Κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Τριχείλης, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν σε κάθε στάδιο του έργου, αποδίδοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνεργάτες του, αιρετούς και υπαλλήλους, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση: «Είμαστε έτοιμοι ως Δήμος,  να διεκδικήσουμε και νέα έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης του τόπου μας».