Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εγκαινιάζεται ο 2ος Εθελοντικός Σταθμός Β΄ Τάξης

Δευτέρα, 8 Μαίου 2017

Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, ο Εθελοντισμός στην Π.Υ. Γυθείου ανοίγει μια ακόμα σελίδα.

Στις 12 Μαΐου ημέρα Παρασκευή στις 11:30 εγκαινιάζεται ο 2ος Εθελοντικός Σταθμός Β΄ Τάξης που ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, αυτή τη φορά στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που είναι ο 5ος Πανελλαδικά, με 28 Εθελοντές Πυροσβέστες.

Από πληροφορίες θα έχουμε την τιμή να παραβρεθούν στα εγκαίνια Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η περιοχή ευθύνης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού θα καλύπτει την Δημοτική Ενότητα Σμήνους με 17 Τοπικές Κοινότητες και ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής πλευράς του Ταϋγέτου, με το δάσος της Βασιλικής και μέρος του δάσους του Βασιλακίου, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης με βελανιδιές, ρουπάκια και λοιπή δασικά βλάστηση και φυσικά εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρων που είναι και ο βασικός οικονομικός βραχίονας της περιοχής.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και Δήμος, σε άριστη συνεργασία έχουν αποφασίσει να κάνουν τα πάντα για να αισθάνεται ο κάθε πολίτης αυτό του τόπου συμμέτοχος και ασφαλής απέναντι στην απειλή της φωτιάς και των φυσικών και τεχνολογικών εκτάκτων αναγκών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου όμως δεν σταματά εδώ…

Πριν μερικές ημέρες, στις 10 Απριλίου 2017 έλαβαν την πιστοποίησή τους 25 νέοι Εθελοντές Πυροσβέστες καταγόμενοι από την Δημοτική Ενότητα Κροκεών του Δήμου Ευρώτα με σκοπό τους να υποστηρίξουν την δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Κροκεές Λακωνίας ώστε να υπάρξει ακόμα καλύτερη διασπορά δυνάμεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που αφορούν την Πολιτική Προστασία του τόπου μας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου έχει την υπαγωγή της και το νησί των Κυθήρων . Εκεί με την συνεργασία του Δημάρχου Κυθήρων και του συνόλου των κατοίκων ετοιμάζεται Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που θα ενισχύσει το Επαγγελματικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που υπάρχει εκεί. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 9 Εθελοντές Πυροσβέστες και αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός του με άλλους 15 με την επόμενη σχολή πιστοποίησης Εθελοντών Πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ελάτε λοιπόν όλοι να συμμετέχουμε σε αυτή την ημέρα Σταθμό για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Λακωνία!