Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

VIDEO – FOTO Ημερίδα στη Σπάρτη για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Δευτέρα, 1 Μαίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Σπάρτη και τους Μολάους Λακωνίας, ημερίδες με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Οι ημερίδες διοργανώθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τους Δήμους Σπάρτης και Μονεμβασίας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, ύστερα από ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες (Παρασκευή, 28-04-2017) το πρωί και το απόγευμα, στην Σπάρτη και τους Μολάους Λακωνίας, αντίστοιχα, ημερίδες με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Οι ημερίδες διοργανώθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τους Δήμους Σπάρτης και Μονεμβασίας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά κυρίως των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης των ημερίδων, ύστερα και από ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, ανήκει στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις.

Τις ημερίδες στη Σπάρτη και τους Μολάους, παρακολούθησαν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια.

Κύριος ομιλητής των ημερίδων ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο οποίος μαζί με τον Ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνόμο Β΄ Γεώργιο Νάκο και την Αστυνόμο Β΄ Αδαμαντία Σταθάκη της ιδίας υπηρεσίας, ανέπτυξαν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

cyberbullying, κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, απευθύνοντας σχετικούς χαιρετισμούς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι πολλαπλές και σημαντικές επιτυχίες που έχει να παρουσιάσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και το σπουδαίο έργο που επιτελούν τα εξειδικευμένα της στελέχη, την καθιστούν τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή της κοινωνίας μας για θέματα ασφαλούς χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Το διαδίκτυο, στις μέρες μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, ιδίως των νέων ανθρώπων, γιΆ αυτό και δράσεις, όπως οι σημερινές, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, αποκτούν διαρκώς αυξανόμενη σημασία.

Η γνώση και η εγρήγορση παρέχουν ασφάλεια. Και η ασφάλεια σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας είναι το ζητούμενο για το Υπουργείο μας και την Ελληνική Αστυνομία.

Θα ήθελα επομένως να συγχαρώ θερμά όλους τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση των σημερινών ενημερωτικών ημερίδων στη Σπάρτη και τους Μολάους και χαίρομαι ιδιαιτέρως που οι ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση θα συνεχιστούν, τον Μάιο, στο Γύθειο και τη Σκάλα Λακωνίας».

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη Λακωνίας παρευρέθησαν, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Σκρουμπέλος, ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου Σπάρτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ.Γεώργιος Παπαδάκης, καθώς και Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων Σπάρτης.