Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΒΙΝΤΕΟ* Μια εκ βαθέων συζήτηση με τον μπάρμπα Γιάννη Φατσέα

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Λίγα λόγια για τον μπάρμπα Γιάννη Φατσέα:


Έχει υπηρετήσει επί εικοσαετίας ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου του Δήμου Χανίων και δη σε δύσκολα χρόνια της τότε Εποχής.

Αξιοσημείωτη είναι η έκδοση των 8 βιβλίων του.

Ήταν ο συνδετικός κρίκος για τη σημαντική αδελφοποίηση μεταξύ του πρώην Δήμου Οιτύλου με την Ασή Γωνιά.

Η αδελφοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε στην 1η Νοεμβρίου 2009.

Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ.Πέτρου Ανδρεάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο ανακηρύχθηκε ως επίτιμος δημότης Αν. Μάνης.

Ο μπάρμπα Γιάννης Φατσέας τιμά με την παρουσία του και το έργο του τον Μανιάτικο και τον Κρητικό Πολιτισμό…

Ο μπάρμπα Γιάννης Φατσέας τίμησε και φέτος με την παρουσία του τις Επετειακές Εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 2017 και απέδωσε όπως κάθε χρόνο τις δέουσες τιμές στους Μανιάτες Ήρωες.

Ο Μπάρμπα Γιάννης Φατσέας μας μίλησε για την μανιάτικη καταγωγή της Οικογένειας «Φατσέα»,την άριστη σχέση της οικογένειας «Φατσέα» με τον αείμνηστο Ελευθέριο Βενιζέλο, την πορεία του ως Πρόεδρος της Κοινότητας Νεροκούρου, την αδελφοποίηση του πρώην Δήμου Οιτύλου με την Ασή Γωνιά και την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Με τον χειμαρρώδη λόγο του μας τόνισε ότι: «ο νέος πολιτικός πρέπει να συνεργάζεται με τον παλιό πολιτικό δηλ. ο νέος έχει τη δύναμη, αλλά ο γέρος έχει την πείρα»…

Αυτή η εκ βαθέων συζήτηση έκλεισε με ένα ηχηρό μήνυμα του μπάρμπα Γιάννη Φατσέα σχετικά με τη σημασία των επετειακών εκδηλώσεων της 17ης Μαρτίου και τη θυσία των προγόνων μας για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό…

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ

KΑΜΕΡΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΕΑΣ