Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ενημέρωση από τον Δήμο Σπάρτης για τους Δασικούς Χάρτες

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Στις 3 Φεβρουαρίου 2017 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https:www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/EntrancePage.aspx) οι δασικοί χάρτες των πρώην καποδιστριακών ΟΤΑ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης (πλην της Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, αφού λάβουν γνώση του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών, να υποβάλουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας εξήντα (60) ημερών, η οποία αρχίζει την 17η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή. Η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 18η Απριλίου 2017 ημέρα Πέμπτη. Για τους κατοίκους ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 8η Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη.

Η υποβολή αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης των δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https:www.ktimanet.gr/ CitizenWebApp/EntrancePage.aspx).

 

Στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών για το σημαντικό αυτό θέμα:

Α) έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου παρουσίαση-ενημέρωση στη συνεδρίαση της 13 Φεβρουαρίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου

Β) ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει επίσης ενημερωτικές συναντήσεις, με κύριο ομιλητή τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας κ. Ηλία Κοντάκο. Συγκεκριμένα:

Στην Τοπική Κοινότητα Καρυών, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα.

Στη Σπάρτη, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Ευάγγελος Φιλιππόπουλος του Πνευματικού Κέντρου (Λυκούργου 135).

Στην Τοπική Κοινότητα Ξηροκαμπίου, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου

 

Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν.