Δευτέρα, 20 Μαίου 2024

24 Νοεμβρίου: Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ – ΟΤΑ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που, όπως υποστηρίζει, θα επιφέρουν νέες επιθέσεις σε βάρος των εργασιακών-κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ η οποία τονίζει χαρακτηριστικά: Mετά από έξι χρόνια εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την υλοποίηση του 3ου Μνημονίου συνεχίζει το καταστροφικό έργο που οδηγεί σε πρωτοφανείς για την χώρα απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων καθώς και στο ξεπούλημα του Δημόσιου και Εθνικού πλούτου. Η επίθεση στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απόλυτα στοχευμένη. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες-εργολάβους μεταφέροντας για ακόμη μια φορά το κόστος στις τσέπες των πολιτών.

Ακόμη, στην κινητοποίηση της 24ης Νοεμβρίου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ «παρών» δηλώνει και το ΠΑΜΕ Λακωνίας. Γιατροί και ΠΑΜΕ θα συμμετάσχουν και στην πανεργατική απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου.