Κυριακή, 19 Μαίου 2024

Μήμυμα Τζανέτου Φιλιππάκου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Συμπληρώνονται φέτος 43 χρόνια από την ιστορική επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που οδήγησε στην πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής για τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, για εκείνους που θυσιάστηκαν για τα δημοκρατικά δικαιώματα, για αυτούς που έδωσαν και τη ζωή τους και φώναξαν με όλη τους την δύναμη το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για εκείνους που μας παραδειγμάτισαν και μας έδειξαν το δρόμο της διεκδίκησης της ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Σήμερα τιμάται η Ιστορία μας και ο ένδοξος αγώνας όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.
Οι αξίες και τα ιδανικά της εξέγερσης του 1973, παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα, ιδίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που διανύει η πατρίδα μας.
Ας μην αναλωνόμαστε, εν όψει της σημερινής επετειακής εκδήλωσης, για να προβάλλουμε τυποποιημένα πολιτικά μηνύματα, αλλά ας εμβαθύνουμε στο κυρίαρχο μήνυμα που είναι η ενότητα του λαού και της κοινωνίας. Ενωμένοι οι Έλληνες μεγαλουργούμε. Ως σύνολο, σαν μία γροθιά ενάντια στα όποια δικτατορικά καθεστώτα που δύνανται να επισκιάσουν την Δημοκρατία της Χώρας μας.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος