Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024

Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές σε σπίτια στην Σπάρτη

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, στη Σπάρτη Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 23, 25 και 36 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα (21.9.2016) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, μετά από Εντάλματα Σύλληψης, του κ. Ανακριτή Σπάρτης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 28.7.2016 έως την 3.9.2016, διέπραξαν συνολικά δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, στη Σπάρτη Λακωνίας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -52.000- ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των -35.000- δολαρίων Αυστραλίας και -1.000- δολαρίων Η.Π.Α., σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.