Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Μικρή κάμψη στο ελαιόλαδο απ τα 3.30 που κρατούσε για καιρό στη Λακωνία

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Να διορθώνουν φαίνεται αυτή την εβδομάδα οι τιμές για τους ελαιοπαραγωγούς από τα 3,30-3,36 ευρώ το κιλό που είχαν κατοχυρώσει από τον Αύγουστο έως και την προηγούμενη εβδομάδα στη Λακωνία,όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας agronews.gr Συγκεκριμένα, οι τιμές στις τελευταίες δύο δημοπρασίες, που έγιναν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ήταν στα 3,20 και 3,2202 ευρώ το κιλό αντίστοιχα για 38 τόνους στον Α. Σ. Ξηροκαμπίου και για 95 τόνους στον Α. Σ. Αγ. Δημητρίου Ζάρακος.

Βέβαια, όπως εκτιμούν συντελεστές του ελαιοκομικού τομέα, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ανέβουν οι τιμές λόγω της πολύ καλής ποιότητας που χαρακτηρίζει το ελαιόλαδο που έχει μείνει στις συνεταιριστικές οργανώσεις, ενώ είναι πιθανή, επίσης, η αύξηση του ενδιαφέροντος από πλευράς των Ιταλών εμπόρων, καθώς δεν έχουν ιδιαίτερα αποθέματα.

ΑπΆ την άλλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των απασχολουμένων σε συνεταιρισμούς της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, στη χώρα μας θα υπάρχουν αποθέματα όταν θα βγουν τα φρέσκα ελαιόλαδα –σε έναν μήνα-.

Όσον αφορά την παραγωγή της νέας σεζόν, θα είναι μειωμένη σε Λακωνία, Κρήτη και Ηράκλειο, σε αντίθεση με αυτή της Μεσσηνίας.

πηγή agronews.gr ΚΡΟΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.