Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αγαπητά μου παιδιά, σεβαστοί δάσκαλοι, φίλοι γονείς ,

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, για άλλη μια φορά σηματοδοτεί την αναζωπύρωση των ελπίδων μας για ένα καλύτερο αύριο, αφού έχει να κάνει με ό, τι πολυτιμότερο διαθέτει μια κοινωνία: τα νιάτα της.

Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη, καλούμαστε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες και οπωσδήποτε η πολιτεία να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε η μαθησιακή διαδικασία σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής κλίμακας, να διεξαχθεί κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να αποδώσει άριστους καρπούς.

Η εκπαίδευση και γενικότερα η παιδεία συνιστούν βασικό θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, μιας ζωής πιο ποιοτικής, πιο ανθρώπινης και είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα κάθε κοινωνίας για την αντιμετώπιση κάθε είδους κρίσης και απειλής.

Οι ευθύνες της Πολιτείας γενικότερα, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες.

Η παιδεία για εμάς, ως Δημοτική Αρχή, είναι η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, γι΄αυτό έχουμε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τα εκπαιδευτικά θέματα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος μας βρίσκεται συνειδητά, και θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης των Νέων μας, των Εκπαιδευτικών και των Γονέων .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον τον αγώνα μας, με ενότητα, αλληλεγγύη και πίστη για να κάνουμε το σχολείο τόπο πνευματικής δημιουργίας και έκφρασης, που να έλκει και να μην απωθεί, που να αποτελεί καθημερινή ανάγκη ύπαρξης για το μαθητή, αλλά και για το δάσκαλο.

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, δύναμη, υγεία και υπομονή σε εκπαιδευτικούς και γονείς, επιμέλεια και προσήλωση στους στόχους τους στις νέες και τους νέους.

Ας θυμόμαστε πάντα ότι εσείς, τα νιάτα είστε η ελπίδα του τόπου μας για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και πιο στέρεο αύριο!!!

 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

 

Ευάγγελος Βαλιώτης