Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Εορτασμός Πανσελήνου στη Βάθεια στις 19 Αυγούστου

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Το 2009 η Κασσιανή – Αννίτα Κουτσουβέλη, ηθοποιός, τραγουδίστρια και λογοτέχνης, ξεκίνησε για πρώτη φορά τον εορτασμό της πανσελήνου στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το χωριό Μουντανίστικα της ορεινής Μάνης. Ο εορτασμός περιλάμβανε ποιήματα γραμμένα από ποιητές της Λακωνίας (Γιάννης Ρίτσος, Νικηφόρος Βρεττάκος κ.α.). Στόχος της ποιήτριας ήταν η καθιέρωση του εορτασμού της πανσελήνου, ως ενός θεσμού διάδοσης της ποίησης αλλά και στερέωσης και προαγωγής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Το όραμα της ποιήτριας Κασσιανής – Αννίτας Κουτσουβέλη συνεχίζεται εδώ και επτά χρόνια, παρά το γεγονός ότι η ίδια - ως φυσική παρουσία - δεν είναι πια μαζί μας. Η αγάπη της, όμως, για την ποίηση, τη μουσική και το τραγούδι, η αστείρευτη δημιουργικότητά της και η βαθιά πίστη της στα ιδανικά των ανθρώπων και στην αδιάκοπη καλλιέργειά τους εμπνέουν ακόμη όλους εμάς που εξακολουθούμε να τιμάμε αυτό το θεσμό.

Φέτος ο εορτασμός θα λάβει χώρα στο γραφικό χωριό Βάθεια της Λακωνίας στις 19 Αυγούστου και ώρα 9 00 μ.μ. Τα ποιήματα και τα τραγούδια μας θα ηχήσουν στους «Πύργους της σιωπής», που αντιστέκονται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου και μας περιμένουν εκεί, για να σας ταξιδέψουμε με μελωδίες και στίχους στο χρόνο και με τη μαγευτική δύναμη της πανσελήνου και της λακωνικής γης να γίνουμε όλοι μαζί μια φωνή που θα «υπερασπιστεί» την ανάγκη της ψυχής μας για τέχνη.

Παρουσίαση - Επίβλεψη: Αθηνά Σιούτη – Κουτσουβέλη

Σκηνοθεσία και ερμηνεία: Σία Κοσκινά – καλλιτέχνης του μουσικού θεάτρου

Πιάνο και ερμηνεία: Μαυρίκιος Μαυρικίου – μουσικός και ερμηνευτής

Φιλική συμμετοχή: Ελένη Καρακάση – ηθοποιός και τραγουδίστρια

Τα μέλη της «Ορχήστρας των Αισθήσεων»: στο φλάουτο η Κωνσταντίνα Ρούσσου, στο σαξόφωνο ο Φοίβος Μποζάς, κιθάρα – μπουζούκι ο Γιώργος Ντινάκος

Επιλογή και απαγγελία ποιημάτων: Μαρία Κασιμάτη και Αθηνά Μυλωνά