Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνελήφθησαν στην Σπάρτη οι καταζητούμενοι Κ. Σακκάς-Μ. Σεϊσίδης

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν χθες στη Σπάρτη οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Αυγούστου μετά τις 4 το απόγευμα στον Περιφερειακό Σπάρτης  άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ  έκαναν σήμα σε ένα ασημί αυτοκίνητο.  Όταν οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, που όπως αποδείχθηκε είχε κλαπεί από την Αττική, είδαν τους αστυνομικούς να κάνουν σήμα, έκαναν αναστροφή και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δύο άνδρες τελικά να παρατούν το αυτοκινητό τους στον χώρο των ΚΤΕΛ και να προσπαθούν να διαφύγουν πεζοί χωρίς, όμως, επιτυχία αφού τελικά τους συνέλαβαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ.
Όταν οι αστυνομικοί έλεγξαν τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για το δίδυμο Σακκά-Σεϊσίδη.
Ο Σακκάς τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το Φεβρουάριο του 2014  κατηγορείται  για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς και ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα».
Αντίθετα ο Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.
Τον Οκτώβριο του 2009, μάλιστα, είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ μαζί με τους άλλους δύο υπόπτους ως «ληστές με τα μαύρα», τον 33χρονο τότε αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον 31χρονο τότε Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια των αρχών.