Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024

Πέτρος Τατούλης: Ανατρέπουμε τον αποκλεισμό της Λακωνίας

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

«Ανατρέπουμε την αντίληψη ότι η Λακωνία αποτελεί παραμεθόριο περιοχή με τις μεγάλες επενδύσεις προς όφελος της Λακωνίας και των πολιτών της» δήλωσε από τη Σπάρτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προγραμματισμό υλοποιεί μεγάλες υποδομές στη Σπάρτης και συνολικά στη Λακωνία.

«Αυτά τα έργα σήμερα αμβλύνουν τα προβλήματα προσβασιμότητας και δημιουργούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» υπογράμμισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη, αλλά και την επιβεβαίωση του μεγάλου έργου της Περιφερειακής αρχής τόσο στο Δήμο Σπάρτης, όσο και στη Λακωνία, «καθώς η συντριπτική σχεδόν πλειοψηφία των έργων υποδομής χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια».

Την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αφυσσού, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, «της μαύρης αυτής περιβαλλοντικής σελίδας, και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουμε αποκαταστήσει τη μεγάλη πληγή που παραλάβαμε» και σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της Δημοτικής αρχής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για τα υπόλοιπα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν.