Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τελετή Λήξης Α κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών στην Ταϋγέτη

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Με σύνθημα «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη» κατασκηνώτριες και στελέχη μέσα από την καθημερινή κοινή προσευχή, το παιχνίδι, το τραγούδι, την ομαδικότητα, την μεταξύ τους επικοινωνία και τη συμμετοχή στη Μυστηριακή ζωή επιχείρησαν ένα ταξίδι από το ¨εγώ¨ στο ¨εσύ¨.

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2016, με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης, οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού και των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου αποχαιρέτισαν τον όμορφο κατασκηνωτικό χώρο της Ταϋγέτης. Επισφράγισμα αποτέλεσε μία όμορφη γιορτή στην οποία τα παιδιά έκαναν τους παρευρισκόμενους κοινωνούς των βιωμάτων τους με τις κραυγές, τα τραγούδια και το θεατρικό τους.

Νωρίτερα η αρχηγός της περιόδου πρεσβυτέρα, μουσικός κ. Ελένη Τσολάκου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και πρωταίτιος της λειτουργίας της κατασκήνωσης. Επίσης εξέφρασε ευχαριστίες στον υπεύθυνο ιερέα π. Νικόλαο Τσέτσεκα, στην υπαρχηγό πρεσβυτέρα Αμαλία Κρυπωτού, τις ομαδάρχισσες και βοηθούς για την πολύτιμη βοήθειά τους και την καλή συνεργασία που είχαν. Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσοι συνέφεραν με οιονδήποτε τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία των δύο πρώτων κατασκηνωτικών περιόδων.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πάντα μεστό και ψυχωφέλιμο λόγο του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τα παιδιά και τα στελέχη για την αξιόλογη γιορτή που οργάνωσαν και παρουσίασαν. Παράλληλα προέτρεψε τα παιδιά να κρατήσουν σαν φυλαχτό στις καρδιές τους όσα άκουσαν τις ημέρες της κατασκήνωσης από τον π. Νικόλαο και τα στελέχη της περιόδου, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι «την μικρογραφία της ζωής που βιώσατε στην Ταϋγέτη να την μεταφέρετε στη ζωή σας και τα σπίτια σας». Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς των κατασκηνώσεων καθώς και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν στην τοπική Εκκλησία τα παιδιά τους.

Μετά το πέρας της γιορτής ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στα τα παιδιά από ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ προσφέρθηκε κέρασμα στους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης και ο Διοικητής της Π.Υ Σπάρτης Πύραρχος κ. Ανδρέας Ζαγκανάς.