Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνάντηση Δημάρχου Σπάρτης με τους εθελοντές Καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:00 ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ευχαρίστησε τους εθελοντές καθηγητές, που δίδαξαν αφιλοκερδώς στο Κοινωνικό  Φροντιστήριο  του Δήμου Σπάρτης για την σχολική χρονιά 2015 – 2016,  σε παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Ρήγας, και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών, κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο συμμετείχαν δεκαοχτώ εθελοντές καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και πενήντα μαθητές, δεκαπέντε γυμνασίου και είκοσι πέντε Λυκείου (από τους οποίους οι έντεκα (11) μαθητές της Γ΄Λυκείου).Τα τμήματα λειτούργησαν στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης και στο Γυμνάσιο του Ξηροκαμπίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά τους καθηγητές, που συμμετείχαν εθελοντικά στην προσπάθεια του Δήμου Σπάρτης και που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν την εκπαιδευτική βοήθεια, τη συμπαράσταση και το μεράκι τους σε παιδιά του Δήμου μας. Τα διπλώματα που τους απονεμήθηκαν δεν είναι απλά αναμνηστικά και ευχαριστήρια. Είναι απόδειξη ανθρώπινης ευαισθησίας και κοινωνικής εγρήγορσης. Το παράδειγμά τους είναι μοναδικό σε μια εποχή που η αλληλεγγύη δεν είναι απλά επιλογή αλλά επιταγή της συνείδησης μας.

Το ανεκτίμητο έργο τους και η διάθεση τους για προσφορά μας δεσμεύει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών του Δήμου μας κατά τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017.


Εξάλλου, κάθε χρόνο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δίνει μια σημαντική ανάσα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη μόρφωση και στην επιτυχία.