Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δήμος Σπάρτης: Αυξημένη ετοιμότητα για πρόληψη πυρκαγιών

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης ενημερώνει τους πολίτες ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση τόσο σε δασικές ,αγροτικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις εκτός οικισμών, όσο και στις οικοπεδικές εκτάσεις και ακάλυπτους χώρους εντός οικισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου www.sparti.gov.gr καθώς και την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας στην ηλεκτρονική Δ/νση www.civilprotection.gr.