Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καταγγελία Αγροκτηνοτροφικού Λακωνίας

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καταγγέλλει σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, την φιέστα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης, όπου για άλλη μια φορά ο υπουργός και η συγκυβέρνηση προσπάθησε να αποπροσανατολίσει ολόκληρο τον λαό και συγκεκριμένα τους μικρομεσαίους αγρότες για τη (δήθεν δίκαιη) ανάπτυξη που έρχεται.

( Η δίκαιη ανάπτυξη) Συγκυβέρνησης Συριζα-Ανελ είναι η αύξηση κατά 27,5% της ασφαλιστικής εισφοράς του ΟΓΑ, είναι η αύξηση της φορολογίας, είναι η αύξηση του ΦΠΑ, είναι η αύξηση του ΕΝΦΙΑ κ.α.

Ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας στην παρέμβαση του ανέφερε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, φέρνοντας σε αφανισμό τους μικρομεσαίους αγρότες και δίνοντας τα πάντα σε μια χούφτα μεγαλοαγρότες, Επιχειρηματικούς ομίλους και μονοπωλιακούς οργανισμούς.

Πιστή σε αυτήν την πολιτική εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης και οι ΚΗΦΗΝΕΣ τις ΠΑΣΕΓΕΣ που υπερασπίστηκαν για άλλη μια φορά με σθένος τις πολιτικές που εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό, αυτοί που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να υπονομεύσουν το ταξικό μαχητικό αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών το προηγούμενο διάστημα ενάντια στα μέτρα λαιμητόμο, αλλά πήραν αυτό που τους άξιζε από τις μεγαλειώδες αγροτικές

κινητοποιήσεις που εξελίχθηκαν σε όλη την χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες - κτηνοτρόφους που βλέπουν κάθε μέρα το εισόδημά τους να μειώνεται, να ορθώσουν το ανάστημα τους ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης Συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΚΑΠ, και να συναντηθούμε στο δρόμο του αγώνα με το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, με εγγραφή μελών στους ΤΑΞΙΚΟΥΣ Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους.

Διεκδικούμε:

1) Να αποσυρθεί το νέο ασφαλιστικό.

2) Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης - Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προαυξημένο κατα 3.000 ευρώ για κάθε παιδί - Να αποσυρθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3) Αφορολόγητο πετρέλαιο - Μείωσης της τιμής του ρέυματος - Κατάργησης του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4) Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο <<κόκκινο>>, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5) Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Ν΄ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016