Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Παράταση για τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών ζητά ο Δαβάκης

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Παράταση στην καταβολή των τσουχτερών ασφαλιστικών εισφορών από τους αγρότες ζητά με Ερώτηση του στη βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην Ερώτηση του ο Λάκωνας βουλευτής καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την ασυνέπεια λόγων και πράξεων σε ότι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών μετά την ψήφιση του πρόσφατου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

Με μεγάλη καθυστέρηση, εξαιτίας των αλλαγών της τελευταίας στιγμής στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ, εστάλησαν στους αγρότες τα ειδοποιητήρια του ΟΓΑ για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του βΆ εξαμήνου 2015, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30η /6/2016.

Με έκπληξη οι αγρότες διαπίστωσαν και νέες αυξήσεις στις εισφορές τους, την ίδια στιγμή που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η Κυβέρνηση γενικότερα επέμενε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι δεν θα υπάρξουν επιβαρύνσεις για τους μικρομεσαίους αγρότες με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου. Είναι προφανές ότι και πάλι τα γνωστά «υποζύγια» καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της νέας «ταξικής μεταρρύθμισης» της κυβέρνησης.

Ήδη πολλοί αγρότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεων τους, με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, ενώ όσοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους αδυνατούν να την τηρήσουν.

Δεδομένου όμως ότι το προσεχές χρονικό διάστημα οι πολίτες καλούνται να ανταποκριθούν και στις αυξημένες φορολογικές τους υποχρεώσεις, αλλά και εξαιτίας του ότι εκκρεμούν πληρωμές από Φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι στοιχειώδης υποχρέωση να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των εισφορών του εξαμήνου αυτού.

Συνεπώς ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του βΆ εξαμήνου 2015;

Προτίθεται να νομοθετήσει νέα πιο ευνοϊκή πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών που θα ισχύει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία;


Ο Ερωτών βουλευτής


Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.