Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων και οδικού δικτύου στο Δήμο Μονεμβασίας

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 το έργο με τίτλο:«Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων και επαρχιακού οδικού δικτύου των πυρόπληκτων δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Μονεμβασίας» προϋπολογισμού 400.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Το έργο περιλαμβάνει έργα άμεσης επέμβασης που αφορούν την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρων στην περιοχή της Νεάπολης του Δήμου Μονεμβάσιας για τη θωράκιση της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα μετά την εκτεταμένη πυρκαγιά στην περιοχή το καλοκαίρι του 2015 καθώς και εργασίες επί του επαρχιακού οδικού δικτύου που έχει υποστεί φθορές.

Με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξασφαλίσει αλλά 12.500.000,00€ για έργα αποκατάστασης των ζημιών που είχε υποστεί η περιοχή της Νεάπολης από τις πυρκαγιές και τα οποία θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας, ώστε να αποκατασταθεί σύντομα η ασφάλεια και να περιοριστούν οι βλάβες στα έργα υποδομών καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.