Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Συνάντηση Αραχωβίτη με ομάδα Φιλίας Αυστραλίας -Ελλάδας

Παρασκευή, 27 Μαίου 2016

Συνάντηση με την Ομάδα Φιλίας Αυστρίας-Ελλάδας, αποτελούμενη από βουλευτές όλων των αυστριακών κομμάτων, είχε την Τρίτη, 24 Μαίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας από την ελληνική πλευρά.


Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από την Αυστριακή Αντιπροσωπεία, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, ο Γραμματέας της Ο.Φ. Ελλάδας-Αυστρίας Χρ.Μπγιάλας, οι βουλευτές Αντ. Συρίγος από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, η κα Κοζομπόλη-Αμανατίδη από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, και ο κ. Δημ. Εμμανουηλίδης από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.


Ο κ. Αραχωβίτης, αφού καλωσόρισε και συνεχάρη τους συναδέλφους του για την πρόσφατη εκλογή του αρχηγού των Πρασίνων κ. Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν στον Προεδρικό θώκο της Αυστριακής Δημοκρατίας, συζήτησε μαζί τους για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, το προσφυγικό, το ζήτημα του χρέους, την πορεία της Ευρώπης κ.α.


Στο γεύμα που ακολούθησε, οι βουλευτές των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διαβεβαιώσουν εκατέρωθεν για την επιθυμία τους οι όποιες «σκιές» υπήρξαν το τελευταίο διάστημα στις ελληνο-αυστριακές σχέσεις, να αποτελέσουν παρελθόν.