Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ο εορτασμός των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στον Καραβά

Πέμπτη, 26 Μαίου 2016

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Πολιούχων του Καραβά Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ενοριακό Ιερό Ναό του οικισμού στον Καραβά την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2016.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 20/5, τελέσθηκε στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, με την παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και σωματείων και πλήθος πιστών από τον Καραβά και την ευρύτερη περιοχή. Αρκετοί, επίσης, ήταν οι συλλειτουργούντες ιερείς όμορων ενοριών που τίμησαν την μνήμη των δύο Ισαποστόλων Αγίων και την εορτάζουσα ενορία μας.

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Πανηγύρι του Καραβά το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο του ναού.

Το Σάββατο 21/5, ανήμερα της εορτής των δύο Αγίων, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους το εορτάζον χωριό μας, καθώς κι εκείνους που εργάστηκαν ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή του φετινού πανηγυριού.

πηγή: e-karavas.gr