Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023

Πέτρος Τατούλης: Η Κυβέρνηση παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας για 99 χρόνια.

Τρίτη, 24 Μαίου 2016

«Η Κυβέρνηση έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας για 99 χρόνια στον ξένο παράγοντα. Οι παράγοντες της Αριστεράς έχουν συνειδητοποιήσει το κακό που έχουν κάνει στη χώρα;» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο της Περιφέρειας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «στο λεξιλόγιο της Κυβέρνησης δεν υπάρχει ο όρος αξιοποίηση, παρά μόνο ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

«Ήδη εξετάζουμε ένα σχέδιο συμφωνίας με μεγάλη αναπτυξιακή τράπεζα για τη χρηματοδότηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Πελοπόννησο» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το κύρος και η αξιοπιστία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή κοινότητα είναι μεγαλύτερα από αυτά της χώρας.

Σε ότι αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «η καθαρή μας πρόταση για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είχε γίνει δεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχε μάλιστα χαρακτηριστεί πρωτοποριακή από τον τότε Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Χαν. Επρόκειτο για ένα ανακυκλούμενο ταμείο που θα παρείχε εγγυήσεις και ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου. Ας πάρει την απόφαση η Κυβέρνηση να μας δώσει αυτή τη δυνατότητα».

Σε ότι αφορά το νέο αναπτυξιακό νόμο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, έχει έτοιμη και έχει ήδη καταθέσει την πρότασή της και θα πρέπει γρήγορα και εδώ η Κυβέρνηση να προχωρήσει τη διαδικασία αυτή.

ΑπΆ την άλλη πλευρά σε ότι αφορά τη σύνδεση της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς αποτελεί «καλή πρακτική ενίσχυσης της επιχερηματικότητας» και απευθυνόμενος προς τους Οικολόγους αναρωτήθηκε «έχετε μάθει ότι την τελευταία εβδομάδα έχουμε πάνω από 15 φωτιές σε ΧΑΔΑ; Δε σας απασχολεί, που είναι η περιβαλλοντική σας ευαισθησία;».