Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το παλαιό Πρωτοδικείο θα γίνει και πάλι στολίδι για τη Σπάρτη

Παρασκευή, 20 Μαίου 2016

«Θα γίνει κάθε ενέργεια από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης, την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου ώστε να γίνει και πάλι στολίδι για τη Σπάρτη» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη χθες το πρωί , για την επανεκκίνηση των διαδικασιών αποκατάστασης του, με σκοπό να στεγασθεί το παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Σπάρτη, όπως έχει αποφασισθεί .

Παράλληλα ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε το Λάκωνα βουλευτή ότι βρισκόμαστε κοντά στην σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για τροποποίηση της χρήσης γης του Παλαιού Πρωτοδικείου και συνεπώς της τροποποίησης του Γενικού Ρυμοτομικού Σχεδίου της Σπάρτης, που θα ανοίξει το δρόμο για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του κτηρίου.

Ο κ. Δαβάκης από την πλευρά του επισήμανε ότι το κτήριο του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης, πρέπει σύντομα να αποκατασταθεί αφού αποτελεί ένα από τα πρώτα δημόσια κτήρια της νεώτερης Ελλάδος, καταλογίζοντας ευθύνες στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις καθυστερήσεις στην τροποποίηση του Γενικού Ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, που καθυστερεί και την έκδοση άδειας εργασιών από την Πολεοδομία του Δήμου Σπάρτης.

Τέλος ζήτησε από τον κ. Υπουργό να παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του έργου και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στη δημοπράτηση του, έχοντας βέβαια προηγουμένως εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του, που αποτελεί το κλειδί για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου.