Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Σημαντική διπλωματικη συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ρωσίας

Πέμπτη, 19 Μαίου 2016

«Ανοίγουμε ένα νέο πεδίο διεθνών συνεργασιών και αναπτυξιακών προοπτικών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εδραιώνοντας τη διεθνή της παρουσία στις χώρες της Ευρασίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Οργανισμό της Κοινοβουλευτικής Κοινοπολιτείας των χωρών της Ευρασίας με τον Επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Χαρκόβ, στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 17 Μαΐου 2016.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος θα αποτελεί τον εκπρόσωπο της Ελλάδος στις σχέσεις της με τις χώρες της Ευρασίας και ανακοίνωσε ότι μέσα από τη συνεργασία αυτή, αφενός, θα ιδρυθεί μια πρότυπη δομή σε συνεργασία με τη Ρωσία, η Διεθνής Διπλωματική Ακαδημία στην Πελοπόννησο, αφετέρου, η Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας θα διευρύνει τη συνεργασία της με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Χαρκόβ, αφού τόνισε το κοινό πολιτισμικό υπόβαθρο της Ορθοδοξίας και την παραδοσιακή φιλία των δύο λαών, τόνισε τη σημασία που έχει δώσει στη συνεργασία αυτή ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν και εξέφρασε την πεποίθησή του για την επιτυχή της έκβαση.