Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Στις 7 Μαΐου η επίσημη παρουσίαση του λευκώματος ΑΜΥΚΛΑΙ- ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

O Σύλλογος Κυριών Αμυκλών σας προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου φωτογραφικού λευκώματος του χωριού μας, με θέμα: ΑΜΥΚΛΑΙ - ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ από τις εκδόσεις ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ.Το λεύκωμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου και την ευγενική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Οι 350 περίπου φωτογραφίες, οι ιστορικές αναφορές από το πλούσιο παρελθόν του χωριού μας, πηγές και μαρτυρίες, καθώς και τα κατατοπιστικά κείμενα, φωτίζουν τις αλλαγές στο πέρασμα του χρόνου, από το 1900 έως σήμερα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Δρ. Πέπη Γαβαλά, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους, νομού Λακωνίας, με θέμα: "Εικόνες που μιλάνε, χαρτιά που αφηγούνται" και η Δρ. Μαρία Τσούλη, Προϊσταμένη του τμήματος προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με θέμα : "Αμύκλες, η πέμπτη κώμη της αρχαίας Σπάρτης."

Για το ιστορικό της δημιουργίας του λευκώματος θα μιλήσει η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Καλλιόπη Ζαραφωνίτη.Χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός κ. Πηνελόπη Χριστάκου.