Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Τατούλης προς Βίτσα: Αναγκαία η Εθνική συννενόηση στο προσφυγικό.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

«Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, με απόλυτη θεσμική συνεννόηση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας και της Ευρώπης, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, στην οποία συμφωνήθηκε το πλαίσιο αρχών, πάνω στο οποίο θα καταρτιστεί ένα σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων.

«Η θεσμική μας συνεργασία και η συνεννόηση αυτή διαμορφώνει το μήνυμα αφοπλισμού των ακραίων φωνών που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα της χώρας για ίδιον όφελος» επεσήμανε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επανέλαβε την πάγια θέση της περιφερειακής αρχής ότι δεν θα δεχθεί την εμπλοκή ΜΚΟ στη διαχείριση του προβλήματος στην Πελοπόννησο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Βιτσας στάθηκε ιδιαίτερα στη θεσμική συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο της κοινωνικής συναίνεσης και επανέλαβε τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι «παρά τις δυσκολίες όταν υπάρχει συμφωνία σε ζητήματα αρχών και αξιών η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει».