Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Ερώτηση Θ. Δαβάκη για την υποστελέχωση του ΟΠΕΚΕΠΕ Σπάρτης.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ Σπάρτης ξαναφέρνει με Ερώτηση του στη βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ είτε να προβεί σε ανανέωση των συμβάσεων του υφιστάμενου προσωπικού είτε να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Συγκεκριμένα στον ΟΠΕΚΕΠΕ της Σπάρτης υπηρετούν 2 μόνιμοι υπάλληλοι, εκ των οποίων αυτή τη στιγμή εργάζεται μόνον ο ένας καθώς επίσης και πέντε συμβασιούχοι μέσω του Προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, οι οποίοι κατέβαλαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν επιτυχώς στα καθήκοντα τους. Όμως τις προσεχείς ημέρες οι πέντε συμβασιούχοι θα αποχωρήσουν, λόγω λήξης των συμβάσεων τους, την ίδια στιγμή που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του προηγούμενου έτος (ενιαία ενίσχυση 2015, εξισωτική 2015 κλπ) ενώ άμεσα ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση έτους 2016.

Είναι φανερό ότι μετά από λίγες ημέρες δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των δικαιούχων και θα δημιουργηθούν εικόνες αντίστοιχες του περασμένου Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, με συνωστισμό και ταλαιπωρία. Συνεπώς κρίνεται απαραίτητη είτε η παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων δεδομένης και της εμπειρίας του προσωπικού που υπηρετεί ήδη, είτε η άμεση πρόσληψη νέου.