Παρασκευή, 24 Μαίου 2024

Δωρεάν εξετάσεις για HIV και Ηπατίτιδες Β & C στην Τρίπολη.

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Ο Δήμος Τρίπολης μαζί με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «ΑΝΕΛΙΞΗ» και με τα Κέντρα Πρόληψης «Checkpoint», παρέχουν την δυνατότητας εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

Το προσωπικό των «Checkpoint» θα υποδέχεται τους ωφελούμενους στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου (Εθνικής Αντιστάσεως 53), την Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 18:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο 9 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00. Θα προηγηθεί την Παρασκευή το πρωί ειδική εκδήλωση για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDSκαι τη σεξουαλική αγωγή και υγεία σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Εξαρτήσεων Τρίπολης.

Η κινητή μονάδα και οι σταθερές δομές «Checkpoint» που εδρεύουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι μη κλινικά κέντρα πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής της εξέτασης για τους ιούς HIV, HBV (Ηπατίτιδα Β) και HCV (Ηπατίτιδα C). Οι ωφελούμενοι των δομών εξετάζονται γρήγορα, ανώνυμα και δωρεάν με τη μέθοδο «rapidtest»που χρησιμοποιεί μία σταγόνα αίμα από τι δάχτυλο.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «HIV και ευάλωτες ομάδες / Άνθρωποι που ζουν με τον ιό: Πρόληψη – Υποστήριξη – Διάγνωση – Ενδυνάμωση» με την υποστήριξη του κοινωφελούς οργανισμού «Αλληλεγγύη / SolidarityNow».