Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δύο αγώνες δρόμου την Κυριακή 24 Απριλίου στη Σπάρτη

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016


Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης προκηρύσσει τους κάτωθι αγώνες:

1) Το Γύρο της Σπάρτης μήκους 3,300 χλμ. και

2) Τον Αγώνα δρόμου «Χίονις ο Λάκων» μήκους 10 χλμ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τους Σπαρτιάτες Δρομείς και την

Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ



1. α) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - β) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – γ) ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :


α) ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016


β) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ


γ) ΩΡΑ 11:00



2.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:


ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

2010 και μετά ΚΑΦΕ καρτελάκι

2007 - 2009 ΑΣΠΡΟ καρτελάκι

2004 - 2006 ΦΟΥΞΙΑ καρτελάκι

2001 - 2003 ΓΑΛΑΖΙΟ καρτελάκι

1998 - 2000 ΚΙΤΡΙΝΟ καρτελάκι

1971 - 1997 ΚΟΚΚΙΝΟ καρτελάκι

1970 και πριν ΠΡΑΣΙΝΟ καρτελάκι





ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ»

ΑΝΔΡΩΝ : 1981-1998 ΓΥΝΑΙΚΩΝ : 1998 και πριν

1980 και πριν




3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές, μαθήτριες, αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων και όσοι πολίτες το επιθυμούν.


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ» : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι πολίτες το επιθυμούν και είναι άνω των 18 ετών , δηλαδή να έχουν έτος γέννησης 1998 και πριν .


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε έναν ΜΟΝΟ από τους δυο αγωνες .




4.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:


ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ : Καρτελάκια συμμετοχής θα δίνονται στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού καθημερινά 9:00 – 14:00 από τις 18/4/2016, καθώς και την ημέρα του αγώνα δύο(2) ώρες νωρίτερα στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης .


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ» : Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά εδώ στις οποίες θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και το έτος γέννησης του .Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 5 ευρώ έως τις 19/4/2016 στην Τράπεζα Πειραιώς με όνομα δικαιούχου ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ στον Λογαριασμό GR28 0171 3400 0063 4013 8178 215 . Στην κατάθεση τους θα πρέπει να φαίνονται τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα (ονοματεπώνυμο) για να μπορέσει να γίνει ταυτοποίηση .




5.ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ: Όσοι το επιθυμούν την ημέρα του αγώνα να προσκομίσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα δοθούν στους συνανθρώπους μας(πρόσφυγες) που τα έχουν ανάγκη .











6.ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:


ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ


ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Λυκούργου (ύψος κεντρικής πλατείας) – Ορθίας Αρτέμιδος – Τριακοσίων – Λεωνίδου και Τερματισμό την οδό Λυκούργου(ύψος Κεντρικής Πλατείας).



ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ»


ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Κεντρική Πλατεία Σπάρτης (εκκίνηση) – Κων. Παλαιολόγου – Άγαλμα Λεωνίδα (ανάστροφη) – Κων. Παλαιολόγου – Κυκλικός Κόμβος(γυμνάσια) – Πανεπιστήμιο – Ορθίας Αρτέμιδος – Γέφυρα Ευρώτα – Διασταύρωση Αφυσσού(αναστροφή) – Ορθίας Αρτέμιδος – Οδός των 118 – Οδός των 300 – Λυσάνδρου – Ηρακλειδών – Διηνεκούς – Θερμοπυλών – Αγ. Νικόλαος – Κυκλικός κόμβος (γυμνάσια) – Κων. Παλαιολόγου – Λυκούργου – Κεντρική Πλατεία Σπάρτης (τερματισμός).

Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή, με αφετηρία – εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Σπάρτης, Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης. Όριο αγώνα 1ώρα και 45 λεπτά .




7. ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΝΕΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ:

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ : Άγαλμα Λεωνίδα


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ» :

1. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου(2,5 km)

2. Γέφυρα Ευρώτα (5 km)

3. Άγαλμα Λεωνίδα (6.6 km)




8. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ» : Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.




9.ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ :


ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ : Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό με δική τους φροντίδα .

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ» : Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό με δική τους φροντίδα.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε αγώνες.




10. ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ :


ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ : Στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλο και μετάλλιο, ενώ στον δεύτερο και τρίτο κάθε κατηγορίας μετάλλιο, από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, και αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν όλοι όσοι τερματίσουν.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ» : Στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλο και μετάλλιο, ενώ στον δεύτερο και τρίτο κάθε κατηγορίας μετάλλιο, και αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι όσοι τερματίσουν.






11. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:


Η διοργανώτρια αρχή «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ», είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας κατά την διάρκεια των αγώνων. Γι’ αυτό πέρα από την παρουσία γιατρού θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ασθενοφόρου καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων .




12.ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ:

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΧΙΟΝΙΣ Ο ΛΑΚΩΝ» :Κοντά στην εκκίνηση /τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.


13.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ :


Τεχνικός υπεύθυνος – Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κ. Δρ. Καλομοίρης Μιχάλης, Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης , τηλ 6942554549 και 2731029082.