Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εθνικό Ωδείο Σπάρτης:"Εαρινή συμφωνία-Συναυλία με πρωταγωνιστή το βιολί"

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Η πρώτη συναυλία του Απριλίου αποτελεί και την αρχή της «εαρινής συμφωνίας», με πρωταγωνιστές σπουδαστές και καθηγητές του βιολιού που τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για το βιολί. Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. οι σπουδαστές μας, ο καθηγητής μας Ματθαίος Δακουτρός από την Αθήνα και ο βιρτουόζος βιολονίστας Παντελής Κεραμίδας από την Καλαμάτα δίνουν ραντεβού στην Σπάρτη , όπου θα πραγματοποιήσουν την πρώτη κοινή τους συναυλία στην αίθουσα συναυλιών του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, Λεωνίδου 72 – α΄όροφος.

Το πρόγραμμα ξεκινά με J.S.Bach από τους μικρούς σπουδαστές Δημοσθένη Ρένεση και Αργυρώ Μπένου, η Φωτεινή Φωτάκη ερμηνεύει το Κοντσέρτο Rieding και Schubert από την Μαριάννα Γιαννακοπούλου. Στη συνέχεια ο Παντελής Κεραμίδης θα μιλήσει για την τέχνη του βιολιού και πως η αυθεντική ερμηνεία γίνεται το όχημα για την γνώση σε βάθος του οργάνου και των δυνατοτήτων του. Η βραδιά θα κλείσει με τον ίδιο και την πιανίστα και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου μας Μαρία Βελμάχου επί σκηνής, που θα ερμηνεύσουν έργα για βιολί και πιάνο των Dvořák, Beethoven, Massenet, Βela Bartok, Κωνσταντινίδη.

Στο χώρο του Ωδείου θα υπάρχει έκθεση από χειροποίητες λαμπάδες που φιλοτεχνεί η καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής και θεωρητικών κυρία Αναστασία Νικόλαρου.