Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ομιλίες Γρυπιώτη σε Κρήτη και Αθήνα για τις δράσεις του Δήμου Ευρώτα.

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Στο Συμπόσιο «Αυτοδιοίκηση και Εκπαιδευτική Κοινότητα: Ένα Πεδίο Συνεργασίας με Καινοτομίες και Καλές Πρακτικές», που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, είναι ομιλητής ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης. Εκεί θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του Δήμου του για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 3 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιήσει εισήγηση σε εκδήλωση με θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Αειφορία και Περιβαλλοντική Διαχείριση στις Κυκλάδες», που διοργανώνεται από τον σύλλογο Παρίων Αντιπαρίων «Η Εκατονταπυλιανή» και θα γίνει στον χώρο του Ελληνικού Τμήματος (ICOM) του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (Αγίων Ασωμάτων 15, Μοναστηράκι).

Οι εισηγήσεις του κ. Γρυπιώτη θα στηριχθούν στη μελέτη, που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα στη διαχείριση των απορριμμάτων και στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας(βιοκλιματική ανάπλαση πλατείας «Πηγών», μελέτη για το κτίριο «Μπασουράκου») και στα συμπεράσματα, που έχουν προκύψει και επεξεργαστεί, και επιτρέπουν στον Δήμαρχο Ευρώτα να προχωρήσει στον στρατηγικό σχεδιασμό του για τα επόμενα χρόνια. Τέτοιου είδους διοργανώσεις αποτελούν σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των καλών πρακτικών και των καινοτόμων δράσεων που σχεδίασε και προσπαθεί να εφαρμόσει ο Δήμος Ευρώτα.