Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Κλιμακίου Αμερικάνικης πρεσβείας στη Σπάρτη στις 5 & 6 Απριλίου

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Οι Αμερικανοί Υπήκοοι της Νοτίου Πελοποννήσου προσκαλούνται να συμμετέχουν  με  τους εκπροσώπους της Αμερικανικής Πρεσβείας  στην Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργανώνεται στην Σπάρτη Λακωνίας , την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα13:00 μ.μ. με 15:00 μ.μ. , στο Κέντρο Δήμου Σπάρτης.  Οι εκπρόσωποι της Πρεσβείας θα ενημερώσουν το κοινό για τους τρόπους συμμετοχής στις αμερικανικές εκλογές από την Ελλάδα, για θέματα Συντάξεων, και άλλες προξενικές υπηρεσίες για Αμερικανούς που διαμένουν μόνιμα ή ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Συμπληρωματικά της Ημερίδας, κλιμάκιο από την Αμερικάνικη Πρεσβεία θα προσφέρει  προξενικές υπηρεσίες, όπως αιτήσεις για διαβατήρια ατόμων που απαιτείται η προσωπική τους παρουσία ενώπιον Προξένου, θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών των οποίων οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες,  θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις, και θα παρέχει πληροφορίες για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές του Νοεμβρίου. Αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, στη Βιβλιοθήκη του Πνευματικού  Κέντρου Σπάρτης , τις εξής μέρες και ώρες: Τρίτη, 5 Απριλίου  -   9:30 π.μ..  - 12:00 μ.μ.  και 3:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ.; Τετάρτη, 6 Απριλίου -  9:00 π.μ.   – 3:00 μ.μ.  Οι  ενδιαφερόμενοι καλούνται να κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα 210-720-2408 και 210-720-2446,  Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.    Επίσης, εκπρόσωπος  από το Τμήμα Συντάξεων θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με συνταξιοδοτικά θέματα,  τις ίδιες ώρες, την Τρίτη, 5 Απριλίου, χωρίς ραντεβού.   

Διαβατήρια: Τα καινούργια διαβατήρια θα αποσταλούν σε περίπου 3 εβδομάδες.   Όποιος επείγεται να ταξιδέψει πρέπει να κλείσει ραντεβού  στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://evisaforms.state.gov/acs/default.asp?postcode=ATH&appcode=1   και να παρουσιαστεί στο Προξενείο στην Αθήνα.  Προτεραιότητα στα ραντεβού θα δοθεί σε αιτούντες που δε δικαιούνται να ανανεώσουν το διαβατήριό  τους μέσω ταχυδρομείου.

Παρακαλούμε η αιτήσεις να είναι συμπληρωμένες  εκ των προτέρων.  Έντυπα αίτησης για την ανανέωση διαβατηρίου και πληροφορίες για την έκδοση  αμερικανικού πιστοποιητικού γέννησης υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://athens.usembassy.gov       

Τα τέλη έκδοσης διαβατηρίου και συμβολαιογραφικών πράξεων ,  θα πληρώνονται μόνο με τραπεζική επιταγή σε Ευρώ,  πληρωτέα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.  Επιταγές γίνονται δεκτές  μόνο από τις ακόλουθες τράπεζες:  Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Γενική, Alpha Bank, Attica Bank, Citibank, HSBC, Eurobank.   Η Πρεσβεία δεν δέχεται προσωπικές επιταγές.  Για πολλαπλές αιτήσεις, αρκεί μια τραπεζική επιταγή.   Οι χρεώσεις για την έκδοση διαβατηρίων  και συμβολαιογραφικών πράξεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://athens.usembassy.gov/fees.htm     

Για  πληροφορίες  σχετικά με υπηκοότητα και διαβατήρια  απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου Athensamericanpassports@state.gov     ή  τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα 210-720-2408 και 210-720-2446 από τις 9:00 μ. μ.- 4:00 μ. μ., Δευτέρα έως Παρασκευή. 

Για επικυρώσεις εγγράφων απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Athensamericanservices@state.gov     ή τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα 210-720-2421 ή 210-720-2423 από τις 8:30 π. μ. -  5:00 μ. μ.

Για να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Συντάξεων, τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα 210-720-2426, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8:30 π.μ. – 12 ή απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  http://athens.usembassy.gov/inquiry_form.html