Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη στο Νοσοκομείο Μολάων.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Την Παρασκευή 11 Μάρτη ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης και κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, όπου συναντήθηκαν με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Εύη Παπαγεωργίου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χριστόφορο Δαβανάλο ο οποίος εκτελεί και χρέη αναπληρωτή Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων, την Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας, την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την πρόεδρο καθώς και εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν συνολικά οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και ακολούθως έγιναν προτάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα βασικότερα προβλήματα της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως ενημέρωσε στη συνέχεια ο κ. Αραχωβίτης, το Υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις των δομών του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχουν γίνει αποκλειστικά για το Νοσοκομείο Λακωνίας, όπως την πλήρη εξόφληση υπερωριών και εφημεριών του προσωπικού έως και τον Δεκέμβρη 2015, καθώς και τις προσλήψεις που ακολουθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, για τη Νοσηλευτική Μονάδα των Μολάων, έχει ήδη εγκριθεί μια μόνιμη θέση παθολόγου, ενώ δρομολογούνται δυο ακόμα θέσεις ιατρών, μια χειρούργου και μια γυναικολόγου, όπως και δυο θέσεις για το ΕΚΑΒ (τομέα Μολάων). Επίσης, από την προκήρυξη των 1800 προσλήψεων, προβλέπονται 3 μόνιμες θέσεις ΔΕ Νοσηλευτών και 2 ΥΕ βοηθητικού προσωπικού. Όσον αφορά στις θέσεις επικουρικού προσωπικού, έχουν ζητηθεί και εγκριθεί δυο θέσεις ιατρών, ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου, όπως και μια θέση ΤΕ πληροφορικής.

Τέλος, οι παραπάνω ενέργειες, όπως τόνισε ο κ. Αραχωβίτης, σίγουρα δεν αποτελούν λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, ενισχύουν όμως σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητά της, καθώς οι παραπάνω προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι οι πρώτες που έρχονται μετά από έξι χρόνια μνημονίου και παντελούς έλλειψης προσλήψεων.